Skip to main content
Čestitka nadbiskupa Vukšića novoimenovanom splitskom nadbiskupu

Čestitka nadbiskupa Vukšića novoimenovanom splitskom nadbiskupu

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić uputio je čestitku novoimenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu mons. Zdenku Križiću koju donosimo u cijelosti: 

Poštovani nadbiskupe Zdenko!

U povodu Tvog imenovanja na službu splitsko-makarskoga nadbiskupa, srdačno Te pozdravljam u ime svih svećenika, redovnika, redovnica i cijeloga Božjeg naroda Vrhbosanske nadbiskupije. Radujemo se! Također zato što si u našoj Nadbiskupiji rođen i što Te Gospodin odavde, već blagoslovljena milošću sakramenata krsta, pričesti, ispovijedi i krizme, pozvao u svećeništvo.

Zajedno s cijelom nadbiskupijskom zajednicom čestitam Ti na povjerenju, koje Ti je još jednom iskazao Petrov nasljednik, i molim dragoga Boga da Te, po zagovoru svetoga Dujma, zaštitnika Splitsko-makarske nadbiskupije, i svih solinskih mučenika, obdari vjernošću i strpljenjem i neka Te blagoslovi dobrim zdravljem i suradnicima.

Srdačan pozdrav i čestitka također svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i ostalim Kristovim vjernicima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

S blagoslovom bilo!

Don Tomo Vukšić, nadbiskup metropolita vrhbosanski

i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata