Skip to main content
Započela nova Đakonska pastoralna godina

Započela nova Đakonska pastoralna godina

U ponedjeljak, 7. studenoga u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ započela je nova, treća po redu, zajednička Đakonska pastoralna godina.

Na njoj sudjeluje 10 novozaređenih đakona iz svih nad/biskupija i provincija iz Bosne i Hercegovine i to: jedan iz Vrhbosanske nadbiskupije, jedan iz Mostarsko-duvanjske biskupije te po četvorica iz Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije.

Polaznike je najprije pozdravio voditelj Đakonske pastoralne godine mons. Pavo Jurišić koji je predstavio plan i program koji se sastoji od pet tjedna predavanja u studenome, prosincu i svibnju te duhovno-studijskoga putovanja po Bosni i Hercegovini od 15. do 19. svibnja 2023.

Prvoga dana predavanje su održali i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić o pastoralnim uredima u biskupiji, zatim vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić koji je đakonima predstavio teritorijalni ustroj Katoličke Crkve u BiH i Biskupsku konferenciju BiH i mons. Jurišić koji je održao predavanje o homiletici.

Vrijedi podsjetiti kako je ovo treća godina zaredom kako se održava zajednička Đakonska pastoralna godina za sve đakone u BiH.

D. K.