Skip to main content
Mons. Vukšić umjesto prijama nastavlja praksu darivanja potrebitih

Mons. Vukšić umjesto prijama nastavlja praksu darivanja potrebitih

 Uoči svetkovine Božića vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić posjetio je u ponedjeljak, 18. prosincaUdrugu „Dar srca“ Busovači te im je tom prigodom uručio donaciju u vrijednosti od 500 obroka.

Spomenuta udruga djeluje 20 godina s ciljem pomoći potrebitim u: hrani, ogrjevu, pelenama te novčanim prilozima za najugroženije žitelje Busovače i okolice. U nadbiskupovoj pratnji bio je župnik u Busovači fra Zoran Jaković, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimir Pranjić te glasnogovornik VN-a vlč. Dražen Kustura

bu 1

U prostorijama koje su udruzi date na korištenje dočekala ih je predsjednica „Dara srca“ Ružica Laštro sa svojim suradnicima. U razgovoru s gostima predstavila je aktivnosti koje provode te im je tom prigodom kazala kako redovito obilaze 67 obitelji koje su u potrebi. Istaknula je kako najveće poteškoće imaju zbog nedostatka vlastitog adekvatnog prostora te im je prezentirala projekt izgradnje vlastite zgrade u kojemu smjestili i pučku kuhinju. Napomenula kako je imaju dobru suradnju sa župom Sv. Ante u Busovači te su u proteklom razdoblju zajednički izgradili četiri obiteljske kuće.

bu 3

Nadbiskup Vukšić izrazio je zanimanje i zahvalnost za sve što udruga radi podsjetivši kako je od trenutka kada je preuzeo upravljanje Vrhbosanskom nadbiskupijom odlučio umjesto organiziranja prijama za dva najveća kršćanska blagdana darovati humanitarno-karitativne ustanove.

Na kraju susreta župnik fra Zoran zahvalio je nadbiskupu na posjetu te je i on u ime župe uručio donaciju za Udrugu „Dar srca“. 

Podsjećanja radi, mons. Vukšić ovim nastavlja darivati različite humanitarno-karitativne ustanove kao i pučke kuhinje uoči svakoga Božića i Uskrsa. Tako je uz Božić 2022. posjetio i s po 500 obroka pomogao rad: MerhametaKruha Sv. AnteCaritasa i Dobrotvora u Sarajevu, a za Uskrs 2023JU „Dom porodica“ u Zenici i njihovu Gradsku narodnu kuhinju.