Skip to main content
Medijsko praćenje svečane uskrsne mise iz sarajevske katedrale

Medijsko praćenje svečane uskrsne mise iz sarajevske katedrale

U povodom blagdana Uskrsa vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić u sarajevskoj katedrali Srca Isusova slavit će svečanu sv. misu na samu svetkovinu u nedjelju, 31. ožujka u 10:30.

Euharistijsko slavlje u izravnom prijenosu prenosit će BHRT. Zbog dostojanstvenosti samog liturgijskog čina toga dana fotografiranje i snimanje u katedrali bit će omogućeno samo djelatnicima: Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije, Katoličke tiskovne agencije i BHRT-a. Medijske kuće koje žele posredovati ovaj događaj iz katedrale moći će materijale preuzeti s portala Katoličkog tjednika www.nedjelja.ba i Katoličke tiskovne agencije www.ktabkbih.net (uz obvezno navođenje izvora te potpis fotografa). Za video materijal televizijske kuće trebaju se obratiti izravno Javnom RTV servisu Bosne i Hercegovine.

To je odluka Vrhbosanske nadbiskupije kojom se želi izbjeći stvaranje gužve i narušavanje svetosti liturgijskog čina te samoga sakralnog prostora, a istovremeno se ne želi uskratiti bilo kojoj medijskoj kući praćenje svete mise.

Isto tako sukladno smjernicama BK-a BiH o Liturgijskim slavljima i izravnim prijenosima smisao televizijskoga ili radijskoga prijenosa liturgijskoga slavlja iziskuje da to slavlje bude uvijek u izravnome prijenosuStoga puštanje snimka sv. mise u nekom drugom terminu nije u skladu sa spomenutom uputom te bi takvu praksu trebalo izbjegavati.

Podsjećanja radi snimanje uskrsne poslanice nadbiskupa Vukšića i konferencija za medije povodom blagdana Uskrsa je u subotu, 30. ožujka u 11:00 u prostorijama Nadbiskupske rezidencije (Josipa Stadlera 13).

Hvala za dosadašnju suradnju te Vas ujedno molimo za razumijevanje i uvažavanje navedenih pravila te profesionalno medijsko izvještavanje.

Dražen Kustura,

predstojnik Ureda za odnose s javnošću i

glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije