Skip to main content
Predstavnici biskupije Linz posjetili nadbiskupa Vukšića

Predstavnici biskupije Linz posjetili nadbiskupa Vukšića

Predstavnici različitih ureda i institucija biskupije Linz iz Austrije, njih oko 40, susreli su u utorak, 22. listopada u prostorijama Nadbiskupske rezidencije s vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom mons. Tomom Vukšićem

U srdačnom razgovoru nadbiskup Tomo najprije ih je upoznao s djelovanjem Crkve vrhbosanske u aktualnom trenutku te s izazovima s kojima se susreće. Uz pojedine statistike naglasak je stavio na pastoral, katehezu i međureligijski dijalog. Isto tako istaknuo je kako je najveći problem s kojima se Crkva u Bosni i Hercegovini susreće odlazak vjernika u zemlje zapadnog svijeta. Iskoristio je prigodu te je gostima iz Austrije zahvalio za svu pomoć koju je Crkva iz te zemlje kroz prošle godine uputila Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

linz 2

Gosti iz Linza informirali su mons. Vukšića kako oni svake dvije godine imaju studijsko putovanje te kako su ove godine odlučili doći u Bosnu i Hercegovinu budući da veliki broj Hrvata katolika koji je doselio u Austriju i njihovu biskupiju ima podrijetlo upravo iz BiH.

Kroz interaktivni razgovor nadbiskup je odgovarajući na postavljena pitanja pokušao gostima približiti prilike u društvu u kojima Crkva djeluje, zatim aktivnosti na polju odgoja i obrazovanje te međureligijskog dijaloga.

D. K.