Skip to main content
Održana 37. sjednica Povjerenstva za pripravu Sinode

Održana 37. sjednica Povjerenstva za pripravu Sinode

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskoga u srijedu, 25. studenoga, održana je 37. sjednica Povjerenstva za pripravu Sinode Vrhbosanske nadbiskupije.

Njome je predsjedao vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, a uz nadbiskupa koadjutora mons. Tomu Vukšića nazočilo je osam članova.

Prema ustaljenoj praksi, nakon molitve, usvojen je dnevni red te zapisnik od prošle sjednice održane 30. lipnja tekuće godine.

Poslije toga riječ je preuzeo generalni tajnik Sinode dr. vlč. Mario Bernardić koji je predstavio finaliziranu verziju Prijedloga radnog dokumenta Sinode, koji izlazi iz tiska, te su članovi Povjerenstva dali svoje osvrte na isti. Odlučili su isti, osim na župe, poslati i svim institucijama u nadbiskupiji, redovničkim zajednicama i katehetama od kojih se očekuje povratna informacija i prijedlozi kako bi Radni dokument bio cjelovitiji.

Osim toga raspravljali su i o nadolazećim sinodskim aktivnostima prije svega o zadacima za župnike i župna vijeća na terenu te o organiziranju skupštinskih odbora, radnih zadataka te određivanju termina za iduće susrete.  

D. K., KT