Skip to main content
Mađarski državni tajnik posjetio kardinala Puljića

Mađarski državni tajnik posjetio kardinala Puljića

U četvrtak 27. svibnja vrhbosanski nadbiskup metropolit kard. Vinko Puljić primio je u radni posjet svojoj rezidenciji g. Azbeja Tristana, državnog tajnika Vlade Mađarske odgovornog za program Hungary helps.

Uz kardinala Puljića na sastanku su nazočili: nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić i generalni vikar mons. Slađan Ćosić dok su u mađarskoj delegaciji bili: Krisztián Pósa, veleposlanik Mađarske u BiH, András Kóré, šef sektora, Hanna Zoé Dósa, asistent državnog tajnika, Ágnes Angyal, zamjenica veleposlanika Mađarske u BiH i Dusko Karagics, ekonomski savjetnik Veleposlanstva Mađarske u BiH.

Prilikom svoga posjeta BiH, g. Tristan izrazio je želju za susretom i s vrhbosanskim kardinalom. Zanimao se za stanje i uvjete života u BiH, a posebno stanje katolika, kao i o odnosu između različitih vjerskih zajednica, te je predstavio zalaganje i načine djelovanja Mađarske na području podupiranja ugroženih. Kardinal Puljić mu je zahvalio za interes koji pokazuje mađarska Vlada za situaciju u BiH te je istaknuo kako je to jedina država, uz Hrvatsku, koja je prepoznala i poduprla crkvene projekte u BiH.

D. K., KT