Skip to main content
Kardinal Puljić izrazio sućut biskupu Stojanovu

Kardinal Puljić izrazio sućut biskupu Stojanovu

Vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić uputio je 26. kolovoza riječi sućuti skopskom biskupu i strumičko-skopskom eparhu u Sjevernoj Makedoniji mons. Kiri Stojanovu povodom smrti njegove majke Velike Stojanove.

U prigodnoj poruci kardinal Puljić najprije je bližoj i daljnjoj rodbini biskupa Stojanova, u svoje ime i u ime Vrhbosanske nadbiskupije, izrazio kršćansku sućut. „Ujedinjujem se s vama u molitvi za njezinu dušu te ujedno Bogu zahvaljujemo za njezin život. Bila je majka koja je Bogu, Crkvi i narodu prihvatila od Boga živote i donijela ih na svijet. Kao majka bila jeprva učiteljica vjere, ali i duhovnih zvanja. Nakon ovozemaljskog života prošavši tolike križeve, živo se nadamo da je svoje čistilište obavila na zemlji te žarko molimo da je milosrdni Bog zagrli svojom božanskom ljubavlju i obasja svojim vječnim svjetlom“, poručio je vrhbosanski nadbiskup te dodao: „Vama živima, ožalošćenima želim utjehu vjere koja je utemeljena na Kristovom uskrsnuću, koji nam zajamči život vječni i uskrsnuće mrtvih.“

Podsjećanja radi Velika Stojanov umrla je 25. kolovoza, a ukopni obredi će biti 26. kolovoza s početkom u 11:00 u župi Sv. Ilije Proroka u Radovu (kod Strumice). Tijekom svoga života u braku s pokojnim suprugom Ilijom rodila je petero djece od kojih je jedan sin biskup, drugi svećenik, a dvije kćerke su časne sestre.

D. K.