Skip to main content
Održane duhovne vježbe za svećenike u NCM-u "Ivan Pavao II."

Održane duhovne vježbe za svećenike u NCM-u "Ivan Pavao II."

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ od 9. do 12. studenoga održane su duhovne vježbe za svećenike na kojem je sudjelovalo 10-ak prezbitera Vrhbosanske nadbiskupije.

Voditelj je bio svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i profesor na splitskom KBF-u don Ivan Bodrožić, a tema je je bila: Svećenik u vrijeme relativizma.

Posljednjeg dana duhovnih vježbi, 12. studenoga svećenicima se pridružio i vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić koji je predslavio sv. misu u kapelici Centra. Na početku ga je pozdravio ravnatelj dr. vlč. Šimo Maršić pri tome mu zahvalivši na dolasku.

Duhovne vježbe u NCM 3

U prigodonoj propovijedi kardinal Vinko je najprije progovorio o važnosti godišnjih duhovnih vježbi u život svećenika pri tome praveći slikovitu usporedbu s tehničkim pregledom vozila koji se mora napraviti jednom godišnje. „Živimo u vrijeme pandemije, ali osim ovoga virusa još je mnogo onih koji mogu napasti čovjeka. Među njima je najopasniji virus oholosti kojega svatko od nas nosi. Stoga je nužno izgraditi imunitet od te bolesti“, upozorio je vrhbosanski nadbiskup te je u nastavku progovorio i o Sv. Jozafatu, čiji je spomendan bio taj dan. „Bio je neumorni borac za jedinstvo kršćana te je za svoje vjernike podnio i mučeništvo. Njega treba nasljedovati. Vjerojatno Bog od nas ne očekuje da damo svoj život, ali svaki svećenik bi ustvari svaki dan trebao davati dio sebe za druge“, zaključio je kardinal.

Prije završnog blagoslova okupljeni su otpjevali Tebe Boga hvalimo, nakon čega je i don Bodrožić zahvalio svećenicima na suradnji tijekom protekla četiri dana te izrazio nadu da će promišljanja donijeti ploda u životu svakoga svećenika.

Nakon euharistijskog slavlje druženje je nastavljeno u bratskom druženju uz obiteljski stol na kraju kojega je jedan od sudionika duhovnih vježbi, don Anto Ledić, novotravnički župnik, don Ivanu zahvalio na poticajne misli i razmišljanja tijekom protekla četiri dana.

D. K., KT