Skip to main content
Pontifikalna božićna misna slavlja u sarajevskoj katedrali

Pontifikalna božićna misna slavlja u sarajevskoj katedrali

U skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama i propisima vezanim uz pandemiju koronavirusa ovogodišnja pontifikalna božićna misna slavlja u sarajevskoj katedrali te božićne aktivnosti nadbiskupa Vinka kard. Puljića bit će u nešto izmijenjenim terminima.

Umjesto tradicionalne mise polnoćke u 24:00 na Badnjak, zbog odredbe civilnih vlasti o ograničenom kretanju stanovništva nakon 23:00, euharistijsko slavlje božićnog bdijenja bit će 24. prosinca u 20:00 u sarajevskoj katedrali Srca Isusova. Sv. misu predslavit će vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, a izravan prijenos iste bit će na programu BHRT-a.

Na samu svetkovinu Božića, 25. prosinca sv. misu u 10:30 u katedrali predslavit će vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić te će i ona biti u izravnom prijenosu na BHRT-u. Istoga dana spomenuta medijska kuća točno u podne prenosit će i Papin Urbi et Orbi iz Rima.

Misa zahvalnica na kraju građanske godine, 31. prosinca, bit će u 18:00 u katedrali, a euharistijsko slavlje na svetkovinu Marije Bogorodice, prvoga dana Nove godine, bit će u prvostolnici u 10:30.

Snimanje kardinalove Božićne poruke i konferencija za medije bit će u srijedu, 23. prosinca u 11:00 u prostorijama Nadbiskupske rezidencije (Josipa Stadlera 13). O detaljima će medijske kuće biti blagovremeno obaviještene.

Zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa Božićni prijam, koji je godinama bio na blagdan Sv. Stjepana, 26. prosinca, ove godine je otkazan!

D. K.